HomeIzdvojenoU Tuzli uskoro postavljanje uređaja za praćenje brzine vožnje

U Tuzli uskoro postavljanje uređaja za praćenje brzine vožnje

Grad Tuzla putem Službe za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica tokom tekuće 2024. godine će provesti niz aktivnosti sa ciljem povećanja bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju, sa posebnim akcentom na povećanje bezbijednosti pješaka.

S tim u vezi, u narednom periodu izvršit će se sveobuhvatna analiza kritičnih tačaka na lokalnim i nerazvrstanim cestama na području grada Tuzle, te u skladu sa utvrđenim činjeničnim stanjem poduzeti odgovarajuće aktivnosti sa ciljem otklanjanja nedostataka na istim kroz izvođenje odgovarajućih građevinskih radova, kao i postavljanje dodatne saobraćajne signalizacije i posebnih objekata radi smanjenja brzine kretanja vozila.

Uporedo sa navedenim aktivnostima Služba će izvršiti analizu i već postavljenih posebnih objekata radi smanjenja brzine kretanja vozila, obzirom da je od vremena postavljanja istih protekao određeni vremenski period, a u cilju prilagođavanja istih aktuelnim okolnostima i potrebama, te u konačnom optimiziranja uslova bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju, a osobito pješaka.


tuzlainfo/ASInfo

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

IZDVOJENE VIJESTI