HomeVijestiUz riječne tokove: Vidljivost smanjena zbog magle, vozači poštujte propise

Uz riječne tokove: Vidljivost smanjena zbog magle, vozači poštujte propise

Vozače teretnih vozila molimo da se nakratko isključe iz saobraćaja kada iza sebe primjete dugu kolonu vozila, poručuju iz BIHAMK-a

Na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove vidljivost je u jutarnjim satima smanjena zbog magle. Apelujemo na vozače da voze opreznije i da poštuju sve saobraćajne propise, kažu iz BIHAMK-a.

Kraj je radne sedmice tako da očekujemo pojačan promet vozila, kako na putevima u Bosni i Hercegovini, tako i na graničnim prelazima. Vozače teretnih vozila molimo da se nakratko isključe iz saobraćaja kada iza sebe primjete dugu kolonu vozila, kako bi se izbjegla rizična preticanja.

Radovi na putu 

Brojne su dionice sa aktuelnim radovima, tako da preporučujemo vozačima da planiraju svoje putovanje u skladu sa očekivanim zastojima.

Zbog radova na dionici regionalnog puta Brčko-Cerik (Bukvičko brdo) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce (M-1.8 Cerik-Lončari-Brčko, za putnička vozila Donja Skakava-Ulice-Vitanovići).

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Ripač- Dubovsko, Bihać-Kamenica, Vitez-Travnik (Nova Bila) i Kiseljak-Busovača, kao i na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova), Kladanj (iz smjera Olova) i Hadžiće.

U funkciji jedna traka

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Na graničnim prijelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

IZDVOJENE VIJESTI