HomeIzdvojenoVatrogasna vozila iz Živinica se izvoze u EU, Tursku, Emirate…

Vatrogasna vozila iz Živinica se izvoze u EU, Tursku, Emirate…

Protekle sedmice, za kraj godine, općinama Tešanj i Kotor Varoš isporučena su nova vatrogasna vozila domaće proizvodnje kompanije SU-AD iz Živinica.

Time je postignut cilj da tokom godine proizvede se ili uradi potpuna restauracija deset vozila za domaće tržište.

Po najvišim standardima i kvaliteti nadogradnje ovaj bh. brend može se dovesti u rang svjetskih proizvođača vatrogasnih vozila, piše Biznisinfo.ba.

Bosna International Forum kroz organizaciju Samita gradonačelnika BiH i saradnju sa partnerskim lokalnim zajednicama i dalje nastavlja plasman ovog proizvoda.

Zahvaljujući izgrađenim odnosima sa određenim kontaktima iz dijaspore Bosne i Hercegovine, ovaj brend našao je svoje tržište i van granica zemlje, a radi se o nekoliko evropskih zemalja, te Turskoj i UAE.

Suad Bešlić, direktor kompanije istaknuo je da je protekla godina bila izazovna, ali zadovoljan je postignutim rezultatima.

– Cijela ekipa je ponosna postignutim rezultatima obzirom da pored količine fokus je bio i na kvaliteti, izradi najmodernijih komponenti te softverskih rješenja. Potrebni certifikati za izvoz su u završnoj fazi, a tržište već spremno. Također za iduću godinu već je dogovoren plasman za proizvodnju i restauraciju dovoljan broj vozila da već imamo potrebu i za proširenjem radnih mjesta – kazao je Bešlić.

Hasib Hadžić, predsjednik BIF-a ne skriva zadovoljstvo rezultatima.

– Uz dovoljno vjere, truda i hrabrosti, bez obzira na svu kompleksnost i okolnosti, vjerovali smo u ovaj cilj i dokazali da u ovoj zemlji ipak je moguće ostvariti snove. Kroz Uniju poslovne zajednice dijaspore nastavljamo još intenzivnije sa razvojem novih projekata i saradnjom sa većim brojem lokalnih zajednica – naglasio je Hadžić.


tuzlainfo/ASInfo

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

IZDVOJENE VIJESTI