HomeIzdvojenoVIDEO/Opljačkana mjenjačnica u centru Kalesije, prije izvršene pljačke lopovi na motoru kružili...

VIDEO/Opljačkana mjenjačnica u centru Kalesije, prije izvršene pljačke lopovi na motoru kružili i osmatrali situaciju

U srijedu, 29. novembra 2023. godine, u jutarnjim satima (oko 7:20 sati) opljačkana je mjenjačnica “Euro” u centru Kalesije.

Kako saznajemo, izvršioci ovog krivičnog djela su novac ukrali iz parkiranog automobila, kojeg je vlasnik ostavio pored kako bi otključao mjenjačnicu, te su lopovi taj trenutak nepažnje iskoristili i brzom reakcijom iz gepeka otuđili veću sumu novca, potom su pobjegli na motoru u pravcu Spreče (parka za djecu).

Snimak koji imamo dostupan pokazuje da su dvije osobe, prije izvršenja krivičnog djela na motoru kružili po centru Kalesije, osmatrali situaciju, te prvom povoljnom prilikom “upali” u prostorije mjenjačnice i uzeli novac od vlasnika.

Nakon toga, sjeli su na motor, uputili se u pravcu Spreče (Kalesija-Prnjavor-most na Spreči), gdje je nađen ostavljen motor, nakon čega postoji sumnja da se radi o organozovanoj pljački u koju je uključeno više osoba. Pljačkaši su se najvjerovatnije uputili ka manjem bh. entitetu, Rs-u.

Od strane pripadnika PS Kalesija poduzete su sve istražne mjere i radnje kako bi se počinioci čim prije uhapsili i procesuirali.

ntv.ba/ASinfo

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

IZDVOJENE VIJESTI