HomeVijestiVISOKO: Novo radno vrijeme tunela Ravne od 1. novembra

VISOKO: Novo radno vrijeme tunela Ravne od 1. novembra

Od ponedjeljka 1. novembra 2021. dolazi do promjene radnog vremena u tunelima Ravne i na arheološkim sondama Bosanske piramide Sunca.

Naime, novo radno radno vrijeme bit će od 9:00 sati do 16:00 sati.

Posljednji ulazak u tunele za vođene ture i za meditacije je u 16 sati. Kapija tunela bit će zatvarena u 17 sati.

Riječ je o uobičajenoj promjeni radnog vremena, kao i svake godine, iz dva razloga: prvi, u nedjelju 31. oktobra dolazi do prelaska na zimsko računanje vremena, i drugi, sunce zalazi znatno ranije nego tokom ljetnog perioda te ranije i pada mrak.

Tuneli Ravne i dalje ostaju otvoreni za posjetioce svaki dan, svih sedam dana u sedmici, 365 dana godišnje.Napominjemo da se posjetiocima koji dolaze na meditaciju nude tri rute:

– Ljekovita meditacijska ruta broj 1 (najkraća)

– Ljekovita meditacijska ruta broj 2

– Ljekovita meditacijska ruta broj 3 (najduža)

Od 1. novemebra neće biti ograničenja za posjetioce na meditacijama koja su važila tokom ljetnog perioda. Oni će moći da posjećuju tunele od 9:00-16:00 sati, ali s preporukom da koriste ljekovite meditacijske rute.

Tim Fondacije ‘Arheološki park: Bosanska piramida Sunca’ trenutno vrši arheološka iskopavanja u tunelima Ravne, nakon što su radili u tunelima Ravne 3 i Ravne 4 u periodu juni-septembar 2021.Dvije ekipe uposlenika Fondacije i volontera te dva arheologa rade na dva tunelska pravca.

U oba su pronađeni novi suhozidovi i raskrsnice i one će biti otvorene za javnost čim se podgrade i spoje u jedan novi kružni tok.Inače, sezona volontiranja završava sa 31. oktobrom 2021. Nakon toga, jedino će uposlenici Fondacije biti aktivni na arheološkim lokacijama do kraja godine.

AS info

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

IZDVOJENE VIJESTI