HomeIzdvojenoVozač iz BiH zbog cigareta kažnjen sa 18.000 eura

Vozač iz BiH zbog cigareta kažnjen sa 18.000 eura

Carinski službenici iz Slavonskog Broda (Hrvatska) spriječili su državljanina BiH da preko tog graničnog prelaza prokrijumčari 18.360 komada cigareta, koje su bile skrivene unutar kabine kamiona.

U saopštenju Carinske uprave Republike Hrvatske navodi se da su carinski službenici Sektora za mobilne jedinice, Područne jedinice-Službe za mobilne jedinice Slavonski Brod, provodeći pojačane mjere nadzora na graničnom prelazu prilikom ulaska u carinsko područje Evropske unije (EU) izdvojili radi kontrole teretno vozilo bh. registarskih oznaka, u vlasništvu prevoznika iz BiH, i kojim je upravljao državljanin BiH.

“Pregledom navedenog teretnog vozila uz uporabu opreme iz programa Hercule III u bočnim pretincima kabine i unutar oplate gornjih pretinaca kabine tegljača  pronađene su skrivene cigarete i to: 918 kutija (18.360 komada) raznih vrsta cigareta koje nisu označene duhanskim markicama Ministarstva financija  RH i koje je vozač teretnog vozila pokušao na skriven način prokrijumčariti u EU”, stoji u saopštenju Carinske uprave.

Zbog ovog prekršaja, državljaninu BiH izdat je prekršajni nalog i izrečena novčana kazna u iznosu od 18.000 eura.

Zanimljivo je da je vozač odmah uplatio dvije trećine novčane kazne, a pronađene cigarete su oduzete.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

IZDVOJENE VIJESTI