HomeVijestiVremenska prognoza

Vremenska prognoza

U nedjelju(08.10.) nakon sunčanog prvog dijela dana, poslijepodne će sa sjevera postepeno dolaziti do porasta oblačnosti. Naoblačenje u večernjim satima i u noći na ponedjeljak(09.10.) rijetko moguće da donese prolazno kišu u sjeveroistočnim i istočnim dijelovima Bosne. Vrlo toplo u nedjelju uz dnevne maksimume 25 do 30°C.

Naoblačenje koje će nas prolazno zahvatiti od poslijepodnevnih sati nedjelje vezano je za premještanje osjetnog zahlađenja i padavina preko istoka Europe gdje će biti i prvih snježnih padavina ove sezone. Snijeg se očekuje uglavnom po planinama, dok na zapadu Rusije moguće da ga bude i u nižim krajevima.

To zahlađenje u blažoj mjeri će na par sati zakačiti i naše krajeve donoseći nam tako u ponedjeljak blaže zahlađenje uz pretežno sunčano vrijeme. Od utorka(10.10.) se već niko neće sjećati da je bilo zahlađenje, jer se uz sunčano vrijeme vraćaju ljetne temperature uz ovog puta moguće lokalno i malo iznad 30°C.

Jutra ostaju svježa i prohladna, s tim da će i ona sljedeće sedmice malo zatopliti. Vjetar uglavnom slab promjenjivog smijera, izuzev poslijepodnevnih i večernjih sati nedjelje kada će prolazno u većem dijelu zemlje biti pojačanog sjeveroistočnog vjetra.

BHMETEO.ba/ASinfo

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

IZDVOJENE VIJESTI