HomeIzdvojenoWizz Air nastavlja smanjivati svoje letove iz BiH

Wizz Air nastavlja smanjivati svoje letove iz BiH

Niskotarifni prijevoznik Wizz Air nastavlja smanjivati svoje operacije izvan Bosne i Hercegovine u nadolazećoj zimskoj sezoni, koja počinje 29. oktobra. Osim planiranog zatvaranja baze u Tuzli od sredine septembra, što će rezultirati ukidanjem dvanaest letova rute nakon što je avio prijevoznik nedavno dodao Hahn na svoj spisak ukinutih odredišta iz grada, niskobudžetni prevoznik će također obustaviti operacije između Abu Dhabija i Sarajeva.

Pregovori se tek trebaju desiti

Posljednji let na toj liniji, koja je pokrenuta u oktobru 2021., bit će pokrenut 28. oktobra. Nakon toga je obustavljena prodaja karata, no očekuje se da će avio prevoznik obnoviti usluge između dva glavna grada 31. marta 2024., iako su promjene i dalje moguće u ovoj ranoj fazi.

Wizz Air će također prekinuti letove iz Banja Luke za Štokholm Skavsta, s posljednjom linijom planiranom za 28. avgust. Nadalje, letovi iz drugog najvećeg grada Bosne i Hercegovine za Hamburg bit će prekinuti 28. oktobra. Kao rezultat toga, Wizz Air će održavati operacije od Banje Luke do Basela i Dortmunda ove nadolazeće zime, prenosi Ex-Yu Aviation.

Sa svoje strane, operater u Banjoj Luci saopćio je da zračni prevoznici zadržavaju pravo izmjene svoje mreže odredišta i da aerodrom ima ugovor s Wizz Airom do ljetne sezone 2024., sljedećeg marta, što znači da dvije strane tek trebaju pregovarati operacije prevoznika nakon ovog datuma.

Jedna nova linija

Jedina novost Wizz Aira u Bosni i Hercegovini u nadolazećim mjesecima je ponovno uspostavljanje njegove dvosedmične linije London Luton – Sarajevo 25. septembra. Kao rezultat toga, niskobudžetni prijevoznik će zadržati samo sedamnaest sedmičnih odlaznih letova iz zemlje ove zime, što je manje od 54 sedmične usluge u istom razdoblju prošle godine.

Wizz Air, koji već nekoliko godina održava svoju poziciju najvećeg bosanskohercegovačkog prijevoznika, ove će zime biti izjednačen s Turkish Airlinesom po broju obavljenih sedmičnih letova, a imat će samo tri sedmice polaska više od svog niskotarifnog rivala Ryanaira.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

IZDVOJENE VIJESTI