HomeVijestiZa genocid optuženi Izrael ubio 23 Palestinaca u napadima na Pojas Gaze

Za genocid optuženi Izrael ubio 23 Palestinaca u napadima na Pojas Gaze

Vojska za genocid optuženog Izraela ubila je najmanje 23 Palestinca u napadima na kuće u kojima su živjeli civili u gradu Deir al-Belahu, u centralnom dijelu Pojasa Gaze, javlja Anadolu.

U saopćenju Ministarstva zdravstva Gaze navodi se da je izraelska vojska bombardirala mnoge kuće u gradu Deir al-Belahu.

“Do sada su 23 tijela dopremljena u bolnicu ‘Šehidi Al-Akse’, a broj će se vjerojatno povećati”, navedeno je u saopćenju.

U vijestima palestinske službene novinske agencije WAFA navedeno je da su izraelski ratni avioni gađali kuće porodice Al-Attar u ulici Abu Arif i kuće porodice Yaghi u području Zewayide, a većina onih koji su izgubili živote bili su žene i djeca.

Broj poginulih Palestinaca u smrtonosnoj ofanzivi za genocid optuženog Izraela na Pojas Gaze od 7. oktobra, prema jutrošnjim podacima, povećan je na 29.410.

Po tužbi za genocid koju je pokrenula Južnoafrička Republika, Međunarodni sud pravde je 26. januara presudio da se Izrael mora suzdržati od bilo kakvih radnji povezanih s ubijanjem, napadima i uništavanjem stanovnika Pojasa Gaze i poduzeti sve mjere da spriječi genocid.

Prema podacima Ujedinjenih nacija, zbog izraelske ofanzive je 85 posto stanovništva Pojasa Gaze interno raseljeno i suočeno s akutnom nestašicom hrane, čiste vode i lijekova, dok je 60 posto infrastrukture enklave oštećeno ili uništeno.​​

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

IZDVOJENE VIJESTI