HomeVijestiZa pripreme i takmičenja: Vlada FBiH odobrila Lani Pudar oko 70.000 KM

Za pripreme i takmičenja: Vlada FBiH odobrila Lani Pudar oko 70.000 KM

Na prijedlog premijera Federacije BiH Nermina Nikšića, Vlada Federacije BiH je na današnjoj sjednici prihvatila molbu Kluba vodenih sportova ”Orka” iz Mostara za financijsku podršku u svrhu odlaska Lane Pudar na pripreme i takmičenja na evropskim i svjetskim prvenstvima.

Radi se o iznosu od 69.700 KM, a koliko je tražio Klub. To su troškova priprema u Antaliji u iznosu od 16.500 KM, potom nastup na Evropskom juniorskom prvenstvu u Beogradu u iznosu od 6.700 KM, te pripremni kamp u Nagasakiju u Japanu u iznosu od 14.000 KM.

Zatim, riječ je i o nastupu na Svjetskom seniorskom prvenstvu u Fukuoki u Japanu u iznosu od 8.000 KM, kao i pripremama u Sierra Nevadi u Španjolskoj u iznosu od 13.500 KM, te nastupu na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Netanya u Izraelu u iznosu od 11.000 KM.

Kako se ističe u molbi Kluba, na svim ovim takmičenjima Lana Pudar je jedan od favorita za osvajanje najsjajnijih odličja, te bez podrške institucija sa svih razina vlasti, Klub neće moći sve troškove sudjelovanja na pripremama i natjecanjima sam isfinanscirati.

Posebno naglašavaju da je Lana Pudar jedina sportašica iz naše države koja je već ispunila A olimpijsku normu i jedina do sada kvalificirana sportašica iz naše države za ljetne olimpijske igre ”Paris 2024”.

Vlada je još jednom uputila čestitku Lani Pudar i njenom klubu za izuzetne rezultate koja ova sportašica postiže na takmičenjima.

tuzlalive/ASinfo

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

IZDVOJENE VIJESTI