HomeVijestiZamjenica direktora Programa za saradnju u Ambasadi Švicarske, gospođa Chantal Felder posjetila...

Zamjenica direktora Programa za saradnju u Ambasadi Švicarske, gospođa Chantal Felder posjetila općinu Kladanj

Zamjenica direktora Programa za saradnju u Ambasadi Švicarske, gospođa Chantal Felder posjetila općinu Kladanj gdje je održala sastanak sa Općinskim načelnikom Jusufom Čavkunovićem i predstavnicima nevladine organizacije i-dijaspora/ i- platforma, a na kojem je razgovarano o nekoliko projekata u cilju unaprjeđenja turističke ponude ove lokalne zajednice.

Na sastanku kojem su prisustvovali predstavnici JP Karaula  i kladanjskih udruženja, prisutnim su se u ime i-platforme, obratili Aldin Vrškić, Dalida Karabdić i Nermin Zejnilović.

-Ponosni smo što smo imali priliku ugostiti predstavnike Ambasade Švicarske i prezentirati im svoj rad, kao i plan za naredni period. I ovom prilikom je potvrđeno da nam pružaju snažnu podršku u nastojanju da uvežemo našu dijasporu sa nevladinim sektorom i institucijama u Bosni i Hercegovini. Veoma su zadovoljni postignutim rezultatima, posebno kada je u pitanju promocija potencijala i saradnja koju smo uspjeli, za vrlo kratko vrijeme, ostvariti sa lokalnim vlastima i nevladinim sektorom – istakla je Dalida Karabdić.

Predstavnici Ambasade Švicarske nakon održanog sastanka u zgradi Općine Kladanj zajedno sa predstavnicima Općine i NVO i-platforma obišli su izletišta Bebrava i Muška voda.

RTVTK/ASinfo

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

IZDVOJENE VIJESTI