HomeIzdvojenoZanzibar: Arhipelag nevjerojatne ljepote

Zanzibar: Arhipelag nevjerojatne ljepote

Zanzibar je poluautonomni dio Ujedinjene Republike Tanzanije smješten na 35 km udaljenosti od istočnoafričke obale. Površina Zanzibara se mjeri na 1 609 km2, a broji oko milijun stanovnika.

Za Zanzibar se može reći da je otok zanimljivog izgleda, prije svega treba spomenuti kako se otok opisuje niskim, a prevladava koraljna građa s visokim temperaturama i velikim količinama padalina.

Odmor na Zanzibaru idealan je za one koji vole ekvatorsku klimu, kristalno plavo more i pješčane plaže obrubljene kokosovim palmama.

U tom raju temperatura nikada ne pada ispod 25 stepeni, a plaže su apsolutno nevjerojatane. Oni koji su posjetili ovaj otok vraćaju se svojim domovima oduševljeni i s bezbroj fotografija koje neće nikoga ostaviti ravnodušnim.

Prvi stanovnici Zanzibara bili su Afrikanci, uglavnom pripadnici Bantu naroda. Već u 8. stoljeću počinju dolaziti arapski trgovci s područja današnjeg Omana i Irana. To je predstavljalo veliku prekretnicu u historijskom razvoju otoka jer se smatra kako su tada počele jačati veze između arapskog svijeta i Istočne afrike.

Osim bogate historije, otok nudi velik broj atraktivnih plaža i kulturno-povijesnih znamenitosti.

Avaz/AS info

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

IZDVOJENE VIJESTI