HomeIzdvojenoZaposleni UKC Tuzla opraštaju se od ubijene Amele Čičkušić

Zaposleni UKC Tuzla opraštaju se od ubijene Amele Čičkušić

Zaposleni UKC Tuzla opraštaju se od Amele Čičkušić koju je zajedno s dvoje maloljetne djece usmrtio suprug, a zatim izvršio samoubistvo.

“Posljednjim pozdravom opraštamo se od naše drage koleginice, prijateljice i saradnice Amele Čičkušić, koja nas je iznenada i zauvijek napustila u 34-oj godini života. Ožalošćenih srca svjedočimo kako svaki gubitak dolazi prerano”, napisali su.

Amela je rođena u Tuzli 02. februara 1990. godine. Nakon osnovne završila je i Srednju medicinsku školu u Tuzli. Prvi počeci rada bili su na Klinici za anesteziologiju i reanimatologiju gdje je zasnovala radni odnos 1. aprila 2010. godine, na radnom mjestu medicinska sestra-tehničar. Visoku medicinsku školu završila je 08. jula 2019. godine, a zvanje magistar sestrinstva stekla 24. jula 2021. godine.

Tokom pandemije COVID-19. dala je nemjerljiv doprinos pružajući zdravstvenu njegu hospitaliziranim pacijentima u Respiratornom centru Klinike za plućne bolesti.

Nakon pandemije COVID-19. nastavlja raditi na Klinici za plućne bolesti na radnom mjestu diplomirana medicinska sestra na Odjeljenju poluintenzivne njege.

Komemoracija u spomen medicinske sestre, Amele Čičkušić bit će održana na Klinici za plućne bolesti JZU UKC Tuzla.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

IZDVOJENE VIJESTI