HomeVijestiŽiviniceZavršena izgradnja javne rasvjete u naselju Djedino

Završena izgradnja javne rasvjete u naselju Djedino

U naselju Djedino na području Mjesne zajednice Đurđevik usješno je realizovana izgradnja javne rasvjete. Tim povodom gradonačelnik Began Muhić posjetio je ovo naseljeno mjesto kako bi razgovarao sa građanima o relizovanom projektu izgradnje javne rasvjete u Djedinu, ali i o drugim pitanjima koja se odnose na uslove života u ovom dijelu Grada Živinice.

Projekat izgradnje navedene javne rasvjete u Djedinu realizovan je većim dijelom sredstvima iz Budžeta Grada Živinice i sredstvima mještana ovog naseljenog mjesta.

Na ovaj način, uz realizaciju projekta izgradnje javne rasvjete u  Djedinu podignut je nivo sigurnosti svih građana koji gravitiraju ovim naseljem, a naročito učenika i pješaka.

Naime, u Gradu Živinice trenutno se realizuju mnogi infrastrukturni projekti koji će doprinijeti kreiranju ljepšeg životnog okruženja i unapređenju kvaliteta života svih građana Živinica.

Građani Djedina su ovom prilikom istakli da su zadovoljni urađenim radovima na izgradnji javne rasvjete, te su istakli još neke projekate za realizaciju u narednopm periodu.

Projekat izgradnje javne rasvjete u Djedinu je jedan od ukupno 15 projekata javne rasvjete koji se trenutno realizuju u nekoliko Mjesnih zajednica na području Grada Živinice.  Ukupna finansijska vrijednost za navedene projekate iznosi  oko 116 hiljada konvertibilnih maraka.  

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

IZDVOJENE VIJESTI