HomeIzdvojenoZavršena obnova i utopljavanje Klinike za interne bolseti UKC-a Tuzla 

Završena obnova i utopljavanje Klinike za interne bolseti UKC-a Tuzla 

Završen je projekat energetske efikasnosti na objektu Klinike za interne bolesti UKC-a Tuzla.  Projekat je  implementiran sredstvima Svjetske banke „Energetska učinkovitost u BiH“, a za realizaciju je bilo nadležno  Federalno ministarstvo prostornog uređenja putem Implementacijske jedinice projekta za Federaciju BiH. Tim povodom je v.d. direktor Kliničkog centra Tuzla dr. Šekib Umihanić, organizovao prijem za predstavnike resornog Federalnog  ministarstva,kojem su prisustvovali i prestavnici zakonodavne i izvršne vlasti TK i resornih ministarstava.

Nakon što je godinama bila u katastrofalnom stanju, Interna klinika Univerzitetsko – kliničkog centra Tuzla dočekala je svoju rekonstrukciju. Novi, ljepši  izgled klinika je dobila  zahvaljujući projektu energetske efikasnosti, koji je djelimično finansiran putem kredita Svjetske banke i novcem Federalnog ministarstva prostornog uređenja i zaštite okoliša, a ima za cilj smanjenje potrošnje energije.

Vrijednost projekata je,  prema riječima Gorana Lulića, savjetnika u federalnom ministarstvu prostornog uređenja 1,9 miliona KM, a njegovom realizacijom brojne benefite će dobiti pacijenti,ali i uposlenici Klinike za interne bolesti UKC-a Tuzla

Premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić, je tokom obilaska klinike istakao da su ovakvi projekti potreba. Dodaje da u narednom periodu možemo očekivati nastavak ovakvih aktivnosti.

Realizacijom projekta energetske efikasnosti  na Internoj klinici, na zidovima je postavljena toplotna izolacija, izvršena zamjena postojeće stolarije, te  unapređen rasvjetni  sistem u objektu.


rtvtk/ASInfo

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

IZDVOJENE VIJESTI