HomeŽivinički šehidi i poginuli borciŽIVINICE: Za slobodu domovine na današnji dan živote su izgubili živiničani: Nail,...

ŽIVINICE: Za slobodu domovine na današnji dan živote su izgubili živiničani: Nail, Derviš, Jusuf, Mehmed i Nijaz

17. januara 1993. godine Šabanović Nail, sin Fejze i Šahe iz Šišića. Bio je pripadnik Armije RBiH od samog početka rata. Kao borac Živiničkog bataljona poginuo je na Brčanskom ratištu. Ukopan je na mjesnom mezarju u Šišićima. Iza Naila je ostala supruga Zuhra, sinovi Zehrudin i Anes i kćerka Melisa.

17. januara 1994. godine poginuo je Medić Derviš, sin Mehe i Merke iz Djedina. Bio je pripadnik Armije BiH od aprila 1992. godine. Hrabro je poginuo na Gradini kao borac 240. Oslobodilačke brigade. Ukopan je u Djedinu. Iza Derviša je ostala supruga Senada i kćerke Merisa i Merima.

17. januara 1994. godine poginuo je Zehić Jusuf, sin Rame i Mejre iz Gračanice. Kao borac 216. Lahke brigade Jusuf je poginuo na Gradini. Ukopan je na mezarju Kule u Gračanici. Iza Jusufa je ostala supruga Muhiba, sin Ramo i kćerke Mediha i Almedina.

17. januara 1994. godine poginuo je Bešić Mehmed, sin Adema i Nezire iz Gladajevića-Kuljana. Od početka rata bio je pripadnik Armije RBiH. Hrabro je poginuo na Gradini kao borac 240. Oslobodilačke brigade. Ukopan je na mezarju u Gladajevićima. Mehmed nije bio oženjen.

17. januara 1994. godine poginuo je Okić Nijaz, sin Ferida i Dude iz Zenuna. U borbene redove Armije RBiH stupa od početka rata. Obavljao je dužnost komandira voda u jednoj od jedinica u sastavu 240. Oslobodilačke brigade. Hrabro je poginuo na Gradini. Ukopan je na mezarju u Zenunima. Iza Nijaza je ostala supruga Fatima i sin Suad.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

IZDVOJENE VIJESTI