HomeIzdvojenoZulfić i Barlov osvojili tri medalje na startu svjetske serije u Egiptu

Zulfić i Barlov osvojili tri medalje na startu svjetske serije u Egiptu

Sjajne vijesti stigle su sinoć, 10. novembra, iz Egipta gdje su paraplivački reprezentativci Bosne i Hercegovine Ismail Barlov i Ismail Zulfić osvojili tri medalje na mitingu Svjetske paraplivačke serije.

Barlov je u petak, 10. novembra, u Kairu u disciplini 150 metara miks sa isplivanim državnim rekordom u vremenu 3:37:20 i potvrđenom drugom A normom za Paraolimpijske igre u Parizu 2024. godine, osvojio srebrnu medalju u seniorskoj, te zlatnu medalju u konkurenciji juniora.

Ismail Zulfić nastupio je u disciplini 200 miks i isplivao vrijeme vrijedno srebrne medalje u konkurenciji juniora i novog državnog rekorda (3:51:61). nastupio je i u A finalu za seniore, te bio četvrtoplasirani.

“Sjajan prvi dan takmičenja je iza naših reprezentativaca. Odlično isplivane kvalifikacije i zatim još bolji nastup u finalima.

Tri medalje su nova potvrda izvrsne forme i stalnog napretka bh. šampiona koji su ovako nešto najavili još ljetos na mitinzima Svjetske serije u Italiji i Francuskoj, ali i na Svjetskom seniorskom prvenstvu u Manchesteru.

Opravdano očekujemo i dodatni napredak u budućnosti, uključujući i naredne trke na samoj Svjetskoj seriji u Egiptu”, rekao je Amel Kapo, selektor paraplivačke reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Bh. paraplivači nastup u Egiptu nastavljaju u danas, 11. novembra, kada će Ismail Zulfić nastupiti u disciplini 50 slobodno, a Ismail Barlov na 50 prsno.

radiosarajevo/ASinfo

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

IZDVOJENE VIJESTI