HomeIzdvojenoBanovići: Podržano šest biznisa kroz IMPAKT inkubator poslovnih ideja

Banovići: Podržano šest biznisa kroz IMPAKT inkubator poslovnih ideja

Investicijska fondacija IMPAKT kroz zajedničku saradnju s Općinom Banovići već petu godinu zaredom provodi IMAPKT inkubator poslovnih ideja u Banovićima te je danas održana finalna prezentacija poslovnih ideja prvog ciklusa.

Finalna prezentacija poslovnih ideja kruna je poduzetničke obuke koja je trajala dva mjeseca i kroz koju su učesnici i učesnice razvili svoje poslovne ideje i planove. U prostorijama Općine Banovići danas se predstavilo 6  poduzetnika i poduzetnica, a obzirom da su sve ideje bile visoko ocjenjene, podržano je svih 6 ideja!

Komisiju za validaciju poslovnih ideja su činili izvršni direktor Investicijske fondacije IMPAKT Senajid Đozo, pomoćnik načelnika Općine Banovići Selmet Husanović, te šef Biroa za zapošljavanje Banovići Halil Mujić.

U proteklih 5 godina, zaključno sa današnjim danom, kroz IMPAKT inkubator poslovnih ideja podržano je 26 biznisa u Banovićima, kroz koje je kreirano 70 radnih mjesta. Svjedoci smo da se slika privrede u Banovićima mijenja na bolje i to je sve zahvaljujući zajedničkoj saradnji i ulaganju napora da se kreira bolje i poticajnije okruženje za razvoj poduzetništva“, rekao je Senajid Đozo.

Kroz IMPAKT inkubator Banovići, podrška je odobrena za:

Samru Pirić za Salon za njegu tijela za žene“Relax” koji će pružat će usluge masaže i hidžame, s fokusom na unaprjeđenje psihofizičkog zdravlja i kvaliteta života žena.

Elma Mekić za design studio pod nazivom „Elma“, ostvarujući svoj životni san inspirisan dugogodišnjom strašću prema grafičkom dizajnu.

Adnan Demirović, doktor stomatologije s dvogodišnjim iskustvom u JZU Dom zdravlja Banovići, odlučio je pokrenuti vlastitu privatnu stomatološku ordinaciju.

Sevdalija Delić pokrenuo je biznis koji će se baviti čišćenjem i održavanje eksterijera privatnih i poslovnih objekata i solarnih elektrana pod nazivom “Fasad clean”.

Elvis Bošnjaković osnovao je obrt “Klima mont”, koji će nuditi usluga montiranja klima, instalacijom grijanja i razvođenja ventilacije.

Emir Zejnilović pokreće obrt u Banovićima za proizvodnju pločastog i tapaciranog namještaja pod nazivom “Em Tex”.

Pored finansijske podrške, podržani biznisi dobit će i dodatnu mentorsku i stručnu podršku kao i promociju, a iz Investicijske fondacije Impakt najavili su i skoro objavljivanje novog Javnog poziva za učešće u IMAPKT inkubator poslovnih ideja u Banovićima.

RTVTK/ASinfo

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

IZDVOJENE VIJESTI