HomeIzdvojenoBHRT upozorava: Ako se mi ugasimo, gasi se i internet i mobilna...

BHRT upozorava: Ako se mi ugasimo, gasi se i internet i mobilna telefonija u BiH

Sindikat uposlenika BHRT-a održao je konferenciju na kojoj je predstavio finansijski problem javnog servisa u državi, pokazao podršku koju imaju od kolega i javnosti te su upozorili da će ugasiti internet i mobilnu konekciju ukoliko ne dođe do rješenja.

Novinarka i voditeljica Neda Tadić je na početku specijalnog programa, u kojem je zajedno sa press konferencijom pušteno mišljenje različitih ljudi o njihovom problemu, kazala kako BHRT-u slijedi gašenje ukoliko ne bude uspostavljen drugačiji način raspodjele zakonski propisane takse.

“Mi nemamo informacije o tome hoće li i kada ovo pitanje biti riješeno”, poručila je, a zatim najavila TV prilog njihovog kolege o javnom servisu u kojem sagovornici navode da je BHRT važan stub države, a ne samo medij.

Merima Kurtović Pašalić, predsjednica Samostalnog sindikata radnika u BHRT-u je kazala da oni ne žele učestvovati u prepucavanju javnih servisa između sebe, ali da žele upozoriti sve kako na ovaj način rad BHRT-a neće moći biti nastavljen.

“Pozivamo da u sva tri javna emitera uđu finansijske inspekcije i ustanove ko je radio protiv zakona. U martu smo protestovali, a danas upozoravamo političare, OHR i naše menadžmente”, kazala je ona.

Članica Upravnog odbora Sindikata Minja Erić ističe kako je ugrožena egzistencija do 800 zaposlenih.

klix/ASinfo

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

IZDVOJENE VIJESTI