HomeIzdvojenoBIHAMK: Zbog sanacionih radova u Miljanovcima saobraćaj se odvija jednom trakom

BIHAMK: Zbog sanacionih radova u Miljanovcima saobraćaj se odvija jednom trakom

Prema informacijama iz BIHAMK-a, upozoravamo na povremeno jake udare vjetra,  kao i na povećanu opasnost od odrona.  Apelujemo na vozače da voze opreznije i da poštuju sve saobraćajne propise. Kraj je radne sedmice tako da očekujemo pojačan promet vozila, kako na putevima u Bosni i Hercegovini, tako i na graničnim prelazima. Vozače teretnih vozila molimo da se nakratko isključe iz saobraćaja kada iza sebe primjete dugu kolonu vozila, kako bi se izbjegla rizična preticanja.

Brojne su dionice sa aktuelnim radovima, tako da preporučujemo vozačima da planiraju svoje putovanje u skladu sa očekivanim zastojima.

Još danas (20.10.) zbog deminiranja terena, od 09 do 15 sati, doći će do povremenih polusatnih obustava saobraćaja na magistralnom putu Sarajevo-Trnovo (naselje Krupac-Kupalište).

U toku su sanacioni radovi na magistralnom putu Konjic-Jablanica (u mjestu Paprasko), zbog čega je svakim danom, od 07:30 do 16 sati, saobraćaj regulisan semaforima, uz naizmjenično propuštanje vozila.

Sanacioni radovi izvode se i na magistralnom putu Tuzla-Kalesija, u mjestu Miljanovci. Svakim danom (osim nedjelje) od 08 do 17 sati saobraća se usporeno-jednom trakom.

Na magistralnom putu Semizovac-Olovo-Kladanj na nekoliko lokacija izvode se sanacioni radovi, pa se na tim dionicama saobraća usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se i na magistralnim putevima: Jablanica-Blidinje Vitez-Nević Polje i Doboj-Rudanka-Johovac.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče uz kraća zadržavanja.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

IZDVOJENE VIJESTI