HomeIzdvojenoBIHAMK:U većem dijelu Bosne i Hercegovine saobraća se bez vanrednih ograničenja

BIHAMK:U većem dijelu Bosne i Hercegovine saobraća se bez vanrednih ograničenja

U zapadnoj i sjeverozapadnoj Bosni magla smanjuje vidljivost, dok se u većem dijelu Bosne i Hercegovine saobraća bez vanrednih ograničenja, uz uglavnom povoljne vremenske uslove. Tokom dana očekujemo pojačanu frekvenciju saobraćaja na većini putnih pravaca. Molimo vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu. Obavezno držite odstojanje između vozila i ne zaboravite vezati sigurnosni pojas.

Na magistralnom putu M-17 na ulazu u Hadžiće zatvorena je jedna traka, pa se na ovom lokalitetu saobraća uz regulaciju semafora. Za ulazak u Hadžiće koriste se alternativni pravci (u oba smjera).

U toku su radovi na magistralnom putu M-5 u Sarajevu (tranzit, od kružnog toka u Hrasnom do skretanja za Vraca), zbog čega se svakim danom (osim nedjelje) u vremenu od 07 do 16:30 sati saobraća usporeno, jednom trakom.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Modriča-Gradačac, Semizovac-Olovo-Kladanj, Bugojno-Kupres, Vitez-Nević Polje, Ripač-Dubovsko, Doboj-Rudanka-Johovac, kao i na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova).

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz kraća zadržavanja.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

IZDVOJENE VIJESTI