HomeVijestiU Gračanici se od 20. do 23. septembra održava 12. Međunarodni sajam poduzetništva i...

U Gračanici se od 20. do 23. septembra održava 12. Međunarodni sajam poduzetništva i obrta GRAPOS EXPO 2023.

U Gračanici se od  od 20. do 23. septembra održava 12. Međunarodni sajam poduzetništva i obrta GRAPOS EXPO 2023.  Ova sajamska manifestacija odvija se na 15.000m2 prostora, od čega je 5.000 zatvorenog i 3.000m2 otvorenog izložbenog prostora, na kojem će se predstaviti preko 120 domaćih i inozemnih izlagača.

Koncept sajma je izmjenjen u odnosu na prethodne godine, te je ove godine sajam isključivo izložbenog karaktera, sa dominacijom proizvodnih firmi iz metalne industrije, industrije hemije i nemetala, drvne, te građevinske industrije, sa posebnim fokusom na “high tech industry” preduzeća.

Planirano je predstavljanje niza projekta i tema poput “Inovativni caffe” (moderator prof Jahić Sead), „Dijaspora invest“ (USAID), “ Energetsaka tranzicija –lokalna perspektiva, dosadašnja iskustva  i planovi” (Prof. dr.Mirza Kušljugić, Damir Kapidžić, Federalni ministar energetike, rudarstva i industrije g. Vedran Lakić ) , “Megatrendovi digitalnog marketinga” (IMPACT) i sl.

Ulaz na sajam je besplatan za djecu i penzionere, a za ostale kategorije stanovništva košta simboličnih 1KM. Prikupljena sredstva od ulaznica će se uplatiti u humanitarni fond Grada Gračanica.

rtvtk/ASinfo

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

IZDVOJENE VIJESTI