HomeFBiHDodatna poskupljenja struje za privredu nisu moguća, možda za građane

Dodatna poskupljenja struje za privredu nisu moguća, možda za građane

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je 12. decembra prošle godine ograničila poskupljenje električne energije za privrednike na maksimalno 20 posto u toku ove godine.

Tako je Federalna vlada, zapravo, uvažila argumente Udruženja poslodavaca (UP) FBiH da nema opravdanja za enormno povećanje cijena struje za 80 i više posto koje je tražila „Elektroprivreda BiH“.

Iako su se zadnjih dana u javnosti „provlačile“ informacije o dodatnim povećanjima cijene struje privrednim društvima, Adnan Smailbegović, predsjednik UO UPFBiH, u izjavi za „Avaz“ kaže kako to nije moguće.

-Vlada FBiH je donijela odluku , preko 95 ugovora je već potpisano s Novom godinom i, praktično, što se tiče privrede to je završeno.Od 1.januara privreda plaća skuplju struju, ali sa ograničenjem. Moguće je da će u narednom periodu biti aktuelna tema o poskupljenju struje za građanstvo – naglašava on.

Podsjetimo, iz Udruženja su ranije iznosili kako bi svako dodatno povećanje cijene privrednim društvima rezultiralo poremećajima u proizvodnim procesima proizvođača, smanjilo konkurentnost domaće privrede i dodatno pogoršalo ionako nepovoljan poslovni ambijent u FBiH.

avaz/ASinfo

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

IZDVOJENE VIJESTI