HomeIzdvojenoEvropska unija izdvojila 2 miliona KM za primarnu poljoprivrednu proizvodnju

Evropska unija izdvojila 2 miliona KM za primarnu poljoprivrednu proizvodnju

Sredstva podrške po jednoj prijavi mogu iznositi od 20.000 KM do maksimalno 200.000 KM (bez PDV-a)

U okviru trenutno otvorenog Javnog poziva za mjeru podrške investicijama u primarnu poljoprivrednu proizvodnji, projekat EU4AGRI najavljuje održavanje informativnih sesija u 3 grada Bosne i Hercegovine, i to: Stolac, Čitluk i Prozor-Rama.

Isključivo poljoprivredni sektor

Do sada je EU4AGRI projekat održao informativne sesije u čak 11 gradova i to: Bijeljina, Orašje, Modriča, Gračanica, Gradiška, Prijedor, Velika Kladuša, Trebinje, Žepče, Visoko i Goražde.

U sklopu ovog javnog poziva na raspolaganju je 2 miliona KM, a sredstva podrške po jednoj prijavi mogu iznositi od 20.000 KM do maksimalno 200.000 KM (bez PDV-a).

Prihvatljivi podnosioci prijava za dodjelu bespovratnih sredstava u okviru mjere podrške mogu biti obrti/samostalni preduzetnici, zadruge i preduzeća.

Za podršku investicijama u primarnu poljoprivrednu proizvodnju prihvatljivi su svi projekti koji se odnose isključivo na poljoprivredne sektore kao što su: proizvodnja mlijeka, mesa, uzgoj žitarica i uljarica, uzgoj voća, uključujući vinogradarstvo i masline, uzgoj povrća, proizvodnja sadnog materijala (sadnice voća, presadnice povrća i sjemenski krompir), proizvodnja jaja, uzgoj ribe, uzgoj začinskog bilja, ljekobilja, i gljiva, kao i proizvodnja meda.

Info sesije

Informativne sesije će se održati prema sljedećem rasporedu:

• 10.10. u 11:00 sati – Prozor-Rama (zgrada HE “Rama “, Kralja Tomislava b.b., 88440 Prozor)

• 10.10. u 12:00 sati – Stolac (Sala u Gradskoj Upravi Stolac, Kralja Tomislava, 88360 Stolac)

• 11.10. u 10:00 sati – Čitluk (Hotel Brotnjo, Broćanski trg 2, 88266 Čitluk)

Više informacija o tačnim lokacijama i vremenu održavanja informativnih sesija pogledajte na eu4agri.ba.

Pratite nas putem naše web stranice, eu4agri.ba kao i putem našeg oficijelnog Facebook profila EU4AGRI.

Prijave na ovaj Javni poziv se mogu podnositi od 05.10. 2023.godine. Krajnji rok za podnošenje prijava je 20. novembar 2023. godine do 15:00 sati. Prijave podnesene nakon isteka roka se neće uzeti u razmatranje.

Više informacija o trenutno otvorenim javnim pozivima na eu4agri.ba

EU4AGRI je četverogodišnji (2020-2024) projekat Evropske unije vrijedan 20.25 miliona eura čiji je cilj modernizacija poljoprivredno-prehrambenog sektora u Bosni i Hercegovini. Projekat provode i sufinansiraju Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH i Češka razvojna agencija (CzDA).

Dnevni Avaz/ASinfo

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

IZDVOJENE VIJESTI