HomeIzdvojenoTuzlanski dani psihologije: Šta trebamo znati o odrastanju djece u informatičkoj eri/digitalnom...

Tuzlanski dani psihologije: Šta trebamo znati o odrastanju djece u informatičkoj eri/digitalnom dobu?

Vjerujemo da je ovakav naslov privukao pažnju roditelja, a potom i svih ostalih članova naše zajednice koji promišljaju o specifičnim izazovima odrastanja u digitalnoj eri. Specifičnosti ovog doba su obilježene ogromnim porastom korištenja tehnoloških naprava koje su davno prevazišle predviđenja koje je Bill Gates (osnivač Microsofta i jedan od najbogatijih ljudi svijeta) izrekao prije 40ak godina: Svaka kuća će imati računar!

Ono što danas možemo primjetiti jesu i određene posljedice takvog tehnološkog napretka. Sve je veći broj djece čiji je govorni razvoj usporen, djeca koja ne razvijaju svoju motoriku u odnosu na očekivane norme, djece koja na drugačiji način prolaze kroz vlastiti emocionalni razvoj, koja razviju očekivane a i one neočekivane strahove. Kako odgovoriti na sve te promjene, kako se uspješno nositi sa izazovima odrastanja? Neke od odgovora na ova pitanja možete dobiti na ovogodišnjim 7. Tuzlanskim danima psihologije, gdje će afirmisani domaći stručnjaci predstaviti svoja praktična i istraživačka iskustva u radu sa djecom i odraslima.

Tuzlanski psiholozi već 7. godinu zaredom uspješno realizuju manifestaciju koja za primarni cilj ima približavanje provjerenih znanja iz psihologije široj društvenoj zajednici, nastojeći da ponude aktuelne i zanimljive teme. Manifestacija će se održati od 10. do 12.10.2023. godine na nekoliko lokacija u Tuzli u organizaciji Društva psihologa u FBiH-Podružnica Tuzla u saradnji sa JU Narodna i univerzitetska biblioteka “Derviš Sušić” Tuzla i Udruženjem studenata psihologije Pertinent uz podršku BIT Centra.

“Izazovi odrastanja” je okvirni naziv kojim se obuhvataju ovogodišnje teme. Planirane radionice će biti realizovane u prostorijama BIT Centra (Trg slobode 16) a promocije knjiga će se održati u sali za promocije JU Narodna i univerzitetska biblioteka “Derviš Sušić” Tuzla. Više detalja o sadržajima možete pronaći na internet stranici  ili na FB stranici. “Ovim putem pozivam sve zainteresovane da se putem FB stranice Društva psihologa u FBiH-Podružnica Tuzla ili direktnog linka prijave za učešće na željenim događajima kako bi sebi osigurali mjesto” – istakao je prof. dr. Elvis Vardo, predsjednik Podružnice Tuzla, organizatora Tuzlanskih dana psihologije.

tuzlanski.ba/ASinfo

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

IZDVOJENE VIJESTI