HomeVijestiŽiviniceGradonačelnik Grada Živinice Began Muhić i predstavnici izvođača radova danas su potpisali...

Gradonačelnik Grada Živinice Began Muhić i predstavnici izvođača radova danas su potpisali tri ugovora o realizaciji infrastrukturnih projekata tj rješavanje problema redovnog vodosnabdijevanja u Kovačima, Ðurđeviku i Dubravama

Gradonačelnik Grada Živinice Began Muhić i predstavnici izvođača radova danas su potpisali tri ugovora o realizaciji infrastrukturnih projekata na području Živinica, čija je ukupna vrijednost oko 300 hiljada konvertibilnih maraka.

Radi se o rješavanju problema sa kojima se građani u nekim dijelovima Živinica suočavaju.

Ističe se realizacija projekta „Vodovod Kovači I faza” koji obuhvata postavljanje potisnog i glavnog distributivnog cjevovoda.

Rješavanje problema redovnog vodosnabdijevanja u Kovačima, Ðurđeviku i Dubravama je zaista prioritet u našim aktivnostima.

S tim u vezi, planirali smo sredstava u Budžetu Grada Živinice kojim ćemo u velikoj mjeri riješiti ovaj dugoročni problem sa kojim se suočavaamo.

Gradonačelnik Muhić je potpisao ugovore sa predstavnicima izvođača radova živiničkih firmi „S.E.-SARAJKA“, „JOJA-TRANSPORTI“ i „Termovent“.

Danas potpisanim ugovorima predviđena je izgradnja potpornog zida u Mjesnoj zajednici Svojat, te izgradnja terena za basket i dječije igraonice u Zenunima.

Gradonačelnik Muhić je od izvođača tražio

što kvalitetniju relaizaciju navedenih radova.

Began Muhić – gradonačelnik Živinica

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

IZDVOJENE VIJESTI