HomeTuzlanski kantonI kompanije iz Tuzlanskog kantona na listi najvećih PDV dužnika u Bosni...

I kompanije iz Tuzlanskog kantona na listi najvećih PDV dužnika u Bosni i Hercegovini

Uprava za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine (UIO BiH) je objavila listu dužnika za PDV i akcize zaključno s 31. martom ove godine.

Spomenutu vrstu duga ima čak 1.517 privrednih subjekata, među kojima su i javne i privatne kompanije. Deset privrednih subjekata s najvećim dugom zajedno duguju više od 99 miliona KM.

Sarajevsko preduzeće GRAS je najveći dužnik, dugujući više od 26,1 milion KM. Ovaj privredni subjekat je godinama najveći dužnik Uprave za indirektno oporezivanje.

Na drugom i trećem mjestu su također sarajevske kompanije – Sarajevska pivara koja duguje 21,5 miliona KM i Bosmal, koji duguje 12,9 miliona KM.

Među deset najvećih dužnika su i bijeljinski Monter (7,6 miliona KM), brčanski Hisar Trade (sedam miliona KM), Radiotelevizija Bosne i Hercegovine (6,5 miliona KM), gradačački Extrablatt (5,6 miliona KM), kotorvaroški ProCar (4,8 miliona KM), Rudnik mrkog uglja Đurđevik (3,8 miliona KM) i sarajevska kompanija FlyBosnia (tri miliona KM). Potpuna lista dužnika je dostupna na ovom linku

https://www.uino.gov.ba/portal/hr/lista-duznika-2

tuzlanski.ba/ASinfo

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

IZDVOJENE VIJESTI