HomeIzdvojenoNa ovim graničnim prijelazima je velika gužva na izlazu iz BiH

Na ovim graničnim prijelazima je velika gužva na izlazu iz BiH

Magla, mjestimično veoma gusta, smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, a izdvajamo puteve uz Savu, Drinu, Spreču, Lašvu i Vrbas, kao i dionice Kupres-Šuica-Livno i Priluka-Glamoč-Mliništa, te šire područje Bosanskog Grahova. Saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, navode iz BIHAMK-a.

Zbog učestalih odrona izdvajaju se putevi: Bihać-Srbljani-Bosanska Krupa, Turbe-Karanovac, Sarajevo-Foča, Crna Rijeka-Jajce-Donji Vakuf i Bugojno-Kupres, kao i prevoje Rostovo (Novi Travnik-Bugojno) i Makljen (Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje).

Zbog aktuelnih radova izdvaja se magistralni put Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka). Na mjestu izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Pojačan je promet vozila i duge su kolone na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim pijrelazima Velika Kladuša i Bosanska Gradiška. Na ostalim graničnim prijelazima putnička vozila za sada ne čekaju duže od 30 minuta.

Apeluje se na vozače da voze opreznije i da izbjegavaju rizična preticanja. Napominje se da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog Nove godine, do 3. januara zabranjen je prijevoz eksplozivnih materija u Bosni i Hercegovini.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

IZDVOJENE VIJESTI