HomeBiHOd danas više nije zakonski obavezno posjedovanje zimske oprema ne putevima u...

Od danas više nije zakonski obavezno posjedovanje zimske oprema ne putevima u BiH

Na početku nove radne sedmice saobraćaj na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini protiče nesmetano, uz povoljne vremenske uslove. Još se, u višim planinskim predjelima, upozorava na povremeno jake udare vjetra.

Tokom dana očekuje se pojačana frekvenciju vozila, pa se apeluje na vozače da voze maksimalno oprezno i drže odstojanje između vozila, izbjegavaju rizična preticanja i obavezno koriste sigurnosni pojas.

Povećan je broj motociklista i biciklista, pa se mole i oni da poštuju sve saobraćajne propise.

Na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina, zbog radova, saobraća se usporeno-jednom trakom.

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača vozila do 12 tona ukupne dozvoljene mase saobraćaju jednom trakom, dok je za vozila preko 12 tona saobraćaj obustavljen.

Na dionici Ključ-Sanski Most zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

U toku su radovi na ulazu u Neum (Stolac-Neum) zbog čega je saobraćaj obustavljen i preusmjeren na postojeću obilaznicu (Dubrovačka ulica).

Radovi se izvode i na magistralnim putevima: Jablanica-Potoci (u Donjoj Jablanici) Tarčin-Raštelica, Čevljanovići-Nišići, Grude-Vitina, Bijeljina-Rača, na sjevernom ulazu u Mostar, kao i na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku. Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno.

Za danas je najavljen početak radova na izgradnji kružnog toka na magistralnom putu M-17, raskrsnica ulica Lužansko polje-IV Viteške brigade (na Ilidži). Za vrijeme obustave vozila će se preusmjeriti na ulicu Blažujski drum.

Na graničnim prijelazima: Velika Kladuša, Gradina, Bosanska Gradiška, Bosanski Brod i Orašje duge su kolone putničkih vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na ostalim graničnim prijelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz kraća zadržavanja.

Povodom Uskrsa, večeras do ponoći zabranjen je prijevoz eksplozivnih materija na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine.

Od danas više nije zakonski obavezno posjedovanje zimske oprema ne putevima u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz BIHAMK-a.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

IZDVOJENE VIJESTI