HomeZdravljeOjačajte svoj imunitet protiv prehlade i gripe uz pomoć ovih pet prirodnih...

Ojačajte svoj imunitet protiv prehlade i gripe uz pomoć ovih pet prirodnih lijekova

Nadopunite prehranu s imunostimulirajućim gomoljima poput kurkume i đumbira.

Promjena godišnjeg doba vrijeme je kada na prirodan način trebamo ojačali svoju obranu i imunitet.

Stoga povećajte udjele voća i povrća, nastavite uzimati svježe sokove i ekstrakte kao i ljeti, koristite probiotičke namirnice i nadopunite prehranu začinima i gomoljima s imunostimulirajućom moći poput kurkume, đumbira i češnjaka, preporuča Novi list.

Također smanjite upotrebu šećera i druge rafinirane hrane.

Ako tražite prave prirodne lijekove za jačanje imunološkog sustava, možete uzeti:

1. Echinaceju

Može se uzimati kako u preventivnoj fazi, upravo za potporu obrane imuniteta (čime se otežava napad virusima, bakterijama i drugim mikroorganizmima) tako i kod prvih simptoma prehlade ili gripe.

Na primjer, dobro je pripremiti biljni čaj od ehinaceje koji ćete piti jednom ili dva puta dnevno (za svaku šalicu kipuće vode potrebna vam je 1 čajna žličica osušene ehinaceje da odstoji 5-10 minuta prije nego što je popijete).

Echinaceja također postoji u obliku dodatka kapsulama.

2. Astragalus (Kozlinac)

Korijenje biljke Astragalus membraneceus koristi se u terapeutske svrhe, bogato je aktivnim sastojcima i posebno je drago tradicionalnoj kineskoj medicini jer ima veliku imunostimulirajuću sposobnost.

Stoga se koristi za prevenciju i liječenje prehlade i gripe, ali i drugih zaraznih bolesti, posebice onih uzrokovanih virusima.

Uglavnom se koristi u obliku tekućeg ekstrakta (oko 30 kapi jednom dnevno) ili u obliku suhog ekstrakta (tablete u različitim dozama).

3. Uncaria Tomentosa (Mačja kanža)

To je biljka s imunomodulatornim i protuupalnim svojstvima koja se često koristi za jačanje imunološkog sustava.

Njezini aktivni sastojci zapravo mogu povećati aktivnost bijelih krvnih stanica i posljedično njihovu sposobnost da se nose s virusima i bakterijama.

Općenito se uzima kao tekući ekstrakt u dozi od 30-50 kapi jednom ili više puta dnevno, dok ako preferirate suhi ekstrakt morate slijediti savjete otisnute na pakiranju.

4. Šipak

Pogodan i za djecu, jača imunološki sustav i poboljšava njegovo funkcioniranje.

Može se uzeti i kod prvih simptoma gripe, upale grla ili prehlade kako se situacija ne bi pogoršala.

Dostupan je u obliku biljnog čaja, samo osušene bobice kupite u travarskim trgovinama (potrebne su 2 žličice na 250 ml vode) ili u tekućem ili suhom ekstraktu.

5. Sok od aloe

Čak i obični sok od aloe (ali važno je da je 100% čist i bez aloina kako bi se izbjegli mogući neželjeni učinci) dobar je prirodni lijek za jačanje imunološkog sustava.

Prisutnost aktivnog sastojka kao što je acemannan, naime, jamči ovom proizvodu imunostimulirajuće djelovanje (pomaže proizvodnju interferona i stimulira aktivnost makrofaga).

Općenito preporučena doza je 20 ml (jedna mjerica) aloe koju treba piti 2/3 puta dnevno.TIP/ASInfo

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

IZDVOJENE VIJESTI