HomeTuzlanski kantonOtvorenje Roditeljske kuće u Tuzli u proljeće 2024.

Otvorenje Roditeljske kuće u Tuzli u proljeće 2024.

Projekt izgradnje Roditeljske kuće u Tuzli ušao je u treću završnu fazu izgradnje, kojom su predviđeni unutarnji radovi i uređenje interijera i eksterijera – potvrdila je Feni Atifa Buldić-Bešić, glasnogovornica Udruženja “Srce za djecu oboljelu od raka”. 

Naglasila je da po trenutnom planu, otvorenje Roditeljske kuće Tuzla treba biti realizirano u proljeće 2024. godine.

– S velikim iščekivanjem taj trenutak čekaju djeca i roditelji koji su trenutno u procesu liječenja, ali i medicinskog osoblja i mi iz Udruženja. Radujemo se svemu dobrom što će Roditeljska kuća donijeti sa sobom – kazala je Buldić-Bešić.

Glavni i najveći donator je Generalni sekretarijat vakufa Države Kuvajt u suradnji s Vakufskom direkcijom Islamske zajednice BiH, koji je osigurao ukupna sredstva po prvobitnom planu izgradnje u iznosu od 800.000 KM.

– Usljed pandemije Covid-19 i globalnih događanja došlo je do ekstremnih povećanja cijena svih materijala, između ostalog i građevinskog, uvećala se i vrijednost samog projekta. Stoga su nam dodatno u osiguranju sredstava pomogli Federalni ministarstva rada i socijalne politike. Od početka je uključen i ambasador projekta Miralem Pjanić, koji je također dao svoj doprinos – navodi Buldić-Bešić. 

Ističe također da je Federalno ministarstvo za rad i socijalnu politiku izdvojilo sredstva u iznosu od 300.000 KM.

– Jako smo zahvalni što smo prepoznali važnost ovog projekta, te što su pomogli njegovu lakšu i bržu realizaciju – istakla je Buldić – Bešić. 

Glavni investitor projekta izgradnje je Udruženje Srce za djecu oboljelu od raka, a Vlada Tuzlanskog kantona i Univerzitetski klinički centar Tuzla osigurali su zemljišnu parcelu na kojoj se gradi kuća na čemu su, ističu iz Udruženja, također, jako zahvalni. 

rtvtk/ASinfo

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

IZDVOJENE VIJESTI