HomeIzdvojenoPreminuo Momo Dragičević, istaknuti bosanskohercegovački novinar i humorista

Preminuo Momo Dragičević, istaknuti bosanskohercegovački novinar i humorista

Dugogodišnji istaknuti novinar i satiričar Momčilo Momo Dragičević preminuo je u 85. godini.

Informaciju o njegovoj smrti potvrdio je predsjednik Kruga 99 Adil Kulenović koji je naglasio kako je i Dragičević bio član ove asocijacije.

“Sa najvećom tugom obavještavamo javnost da je tokom noći, nakon duže bolesti, preminuo u 85. godini Momčilo Momo Dragićević. Čitav svoj radni vijek je proveo na Radio Sarajevu, Radiju BiH. Bio je istrajan u posvećenosti novinarstvu i satiri, za koje je primio brojne nagrade. Bio je član Predsjedništva Kruga 99, do kraja života posvećen Bosni i Hercegovini i svim njenim ljudima”, rekao je Kulenović.

U svom radu, Dragičević se naročito posvetio satiri i humoru te je više puta naglašavao kako je humor fenomen.

“Humor je fenomen koji susrećemo u svim historijskim razdobljima, u suvremenim društvima u usmenoj i pisanoj komunikaciji, među pripadnicima svih dobnih, profesionalnih i drugih skupina, bez obzira na spol, rod i klasu, u raznim prigodama i medijima. Humor se ostvaruje u različitim žanrovima i komunikacijskim modusima, verbalno i neverbalno, i to kao, primjerice, ironija, sarkazam, šala, vic, parodija, satira, farsa, apsurd, cinizam i slično”, govorio je Dragičević.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

IZDVOJENE VIJESTI