HomeIzdvojenoTK: Usvojene izmjene i dopune Zakona o zaštiti akumulacije “Modrac”

TK: Usvojene izmjene i dopune Zakona o zaštiti akumulacije “Modrac”

Skupština Tuzlanskog kantona danas je donijela Zakon o izmjenama i dopuni Zakona o zaštiti akumulacije “Modrac”. Time je ovaj zakon usklađen sa federalnim Zakonom o vodama te kantonalnim Zakonom o vodama i Zakonom o prostornom uređenju i građenju, radi omogućavanja provođenja inspekcijskog nadzora.

Donesen je Program rada Skupštine Tuzlanskog kantona za 2024. godinu. U okviru normativne djelatnosti planirano je donošenje 29 zakona, odluka, strategija i planova, a u okviru analitičko-informativne djelatnosti planirano je razmatranje 57 izvještaja, informacija i analiza. Osim toga Skupština će na svojim sjednicama, između ostalog, razmatrati i informacije federalnih organa koji imaju organizacione jedinice na području Tuzlanskog kantona, mišljenja na federalne propise za koje je podijeljena nadležnost između kantona i Federacije BiH te sva ostala pitanja koja se tokom 2024. godine nametnu kao posebno važna, a koja su u nadležnosti Skupštine Tuzlanskog kantona.

Skupština Tuzlanskog kantona danas je donijela Odluku o izmjenama Odluke o izboru i imenovanju članova u stalna i povremena radna tijela Skupštine te prihvatila Godišnji izvještaj o radu Kantonalne uprave civilne zaštite za 2023. godinu, Izvještaj o realizaciji novčanih podrški u poljoprivredi i ruralnom razvoju u 2023. godini, Izvještaj o radu Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Tuzlanskog kantona za period 01.01-31.12.2023. godine te Izvještaj o radu Kantonalne agencije za privatizaciju Tuzla za period 01.01-31.12.2023. godine.

Skupština Tuzlanskog kantona danas je donijela i Zaključak u vezi zahtjeva za davanje autentičnog tumačenja članova 78. i 79. Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

IZDVOJENE VIJESTI