HomeIzdvojenoTrik koji će vam pomoći da očistite snijeg lakše nego ikad

Trik koji će vam pomoći da očistite snijeg lakše nego ikad

Čišćenje snijega predstavlja jednu od najomraženijih aktivnosti u zimskom periodu, a zalijepljene naslage snijega na lopati umiju posebno da iritiraju. Postoji trik kojim ćete spriječiti da vam se snijeg lijepi na lopatu i vrlo je jednostavan.

Pošpricajte lopatu uljem

Pošpricajte lopatu s prednje i zadnje strane jestivim uljem – snijeg će samo skliznuti s nje.

Još nekoliko korisnih savjeta koji će olakšati čišćenje snijega:

1. Kada pomislite na posipanje puta kako se ne bi zaledio, imajte na umu da se kamena so ne koristi na betonskim površinama jer može da pogorša stanje pukotina ili doprinese mrvljenju površine. Bolji izbor za posipanje betona je kalcij hlorid.

2. Birajte plastičnu lopatu za snijeg na ciglama i pločicama jer metalne oštrice mogu da ih oštete. Također, držite lopatu pola centimetra od tla dok čistite snijeg kako ne biste oštetili površinu puta ili dvorišta.

Lopata bliže tijelu

3. Kada čistite snijeg, držite lopatu bliže tijelu – bit će vam lakše, a i smanjit ćete pritisak, a time i rizik od povrede ruku, ramena ili leđa. Također, lakše je očistiti snijeg zabacivanjem sa strane nego guranjem sve veće gomile ispred sebe.

I još jedan koristan savjet, prije čišćenja dvorišta i prilaza od snijega očistite svoj automobil kako kasnije ne biste zatrpali snijegom ono što ste već očistili.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

IZDVOJENE VIJESTI