HomeIzdvojeno"TURISTIČKI FORUM 2023" TUZLA – NAČELNIK BANOVIĆA JEDAN OD PANELISTA

“TURISTIČKI FORUM 2023” TUZLA – NAČELNIK BANOVIĆA JEDAN OD PANELISTA

U organizaciji Ministarstva trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona u Tuzli se održava dvodnevni “Turistički forum 2023” koji je okupio turističke radnike i predstavnike javnog i privatnog sektora. Oni su se okupili na jednom mjestu kako bi razgovarali, razmijenili iskustva i inicirali buduće aktivnosti vezane za unaprjeđenje poslovanja u oblasti turizma. Također, forum je bio prilika da se prisutni upoznaju sa brojnim turističkim atrakcijama i bogatom turističkom ponudom Tuzlanskog kantona.

„Turistički forum 2023“ zamišljen je kao kombinacija prezentacija i panel diskusija i tokom njegovog trajanja (23. i 24. marta) planirane su dvije prezentacije i pet panel diskusija. Učesnik jedne od tri panel diskusije koje su održane prvog dana bio je i načelnik Banovića dr. Bego Gutić. Zajedno sa gradonačelnikom Tuzle Zijadom Lugavićem i Emirom Softićem, sekretarom Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okoliša TK učestvovao je u panel diskusiji na temu: „Održivim turizmom do ekonomskog razvoja lokalnih zajednica“. U svom izlaganju načelnik Gutić govorio je o turističkim potencijalima Banovića koji su, kako je kazao, velika razvojna šansa. Osvrnuo se i na proces energetske tranzicije u koji je Općina uključena oko dvije godine, odnosno na poduzete mjere po tom pitanju i na stvari koje su dosad urađene.

Prvog dana foruma prezentirana su dva važna projekta. Predstavljena je „Strategija razvoja turizma Tuzlanskog kantona 2022-2027. godina“ koju je radio Ekonomksi fakultet Univerziteta u Tuzli, te prikazana audio-vizuelna prezentacija kulturno-historijskog nasljeđa i prirodnih bogatstava TK “Visit Tuzla Kanton“.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

IZDVOJENE VIJESTI