HomeIzdvojenoU Tuzlanskom kantonu posao dobilo 70 ljekara, imat će plaću od 2.700...

U Tuzlanskom kantonu posao dobilo 70 ljekara, imat će plaću od 2.700 KM

Grupa od 70 doktora medicine koji su se nalazili na evidenciji Zavoda za zapošljavanje Tuzlanskog kantona dobili su priliku za zaposlenje u tamošnjim zdravstvenim ustanovama.

Vlada Tuzlanskog kantona je dala saglasnost na Program unapređenja zdravstvene zaštite u zdravstvenim ustanovama za 2024. i 2025. godinu, kroz omogućavanje pružanja većeg obima zdravstvenih usluga putem angažmana dodatnog stručnog kadra – doktora medicine.

Zavod zdravstvenog osiguranja TK zadužen je da u planskim dokumentima za ovu i iduću godinu obezbijedi ukupno 2.268.000 KM za finansiranje spomenutog programa za angažman 70 doktora medicine, što iznosi do 2.700 KM mjesečno po angažiranom ljekaru.

“Dio novca je osigurao Federalni zavod za zapošljavanje, ali taj iznos nije bio dostatan te je Zavod zdravstvenog osiguraja TK zadužen da osigura ostatak potreban za povećanja standarda zdravstvene zaštite. Javni poziv je provela Služba za zapošljavanje TK i izvršen je izbor 70 ljekara, koji su bili nezaposleni na 31. decembra 2023. godine”, kazala je Almira Hurić, pomoćnica direktora Zavoda zdravstvenog osiguranja TK.

Finansiranje programa počelo je od 1. juna i trajat će godinu dana.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

IZDVOJENE VIJESTI