HomeIzdvojenoU Živinicama uhapšena žena zbog prevara prilikom iznamljivanja vozila

U Živinicama uhapšena žena zbog prevara prilikom iznamljivanja vozila

Policijski službenici Uprave policije MUP-a TK, Sektor kriminalističke policije, Odsjek za borbu protiv organiziranog kriminaliteta, radeći po više prijava građana i pravnih lica, zaprimljenih tokom 2023.godine, a u vezi s prevarama prilikom iznajmljivanja putničkih motornih vozila, preduzeli su niz istražnih radnji pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona.

– Između ostalog, dana 17. 4. 2023.godine, postupajući po Naredbi Općinskog suda u Živinicama izvršeno je pretresanje stambenih objekata, pokretnih stvari i lica na više lokacija na području Grada Živinice i Općine Kalesija, kojom prilikom su pronađeni predmeti traženi Naredbom, koji se dovode u vezu s počinjenjem više krivičnih djela prijevara i koji će biti korišteni u daljem toku krivičnog postupka. S tim u vezi, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila tri krivična djela prijevara iz člana 294. KZ F BiH, oduzeta je sloboda licu A.M., rođena 1990. godine, iz Gračanica Sela, Grad Živinice, te je ista nakon kriminalističke obrade, uz Izvještaj s dokazima predata u nadležnost postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona – naveli su i z MUP-a TK.

Izvještajem su obuhvaćena još dva osumnjičena lica, Đ.B.(1983) iz Zvornika i M.A.(1993) iz Kalesije protiv kojih su također Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona dostavljeni dokazi uz Izvještaj, a sve troje osumnjičenih se sumnjiče da su u periodu od 01. maja 2023. godine pa do oktobra 2023. godine raznim prevarnim radnjama nanijeli štetu fizičkim i pravnim licima u iznosu blizu 126.500,00 KM.avaz/ASInfo

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

IZDVOJENE VIJESTI