HomeTop 7Upravljanje kabastim otpadom: Novi kontejneri i novi način prikupljanja otpada u Tuzli

Upravljanje kabastim otpadom: Novi kontejneri i novi način prikupljanja otpada u Tuzli

JKP “Komunalac” Tuzla završio je nabavku 20  metalnih kontejnera zapremine 3, 5 i 7m3. namijenjenih za odlaganje kabastog otpada. Plan je da se ovi kontejneri postavljaju svakog zadnjeg vikenda u mjesecu u mjesnim zajednicama: Batva, B. Malta, Centar, Jala, Kula, Mosnik, Novi Grad, Sjenjak, Slavinovići, Solana, Stari Grad i Tušanj.

Krajem januara 2022. u Tuzli će biti organizovano prvo  prikupljanje kabastog otpada na ovaj način, sa postavljenim namjenskim kontejnerima na unaprijed predviđenim lokacijama u gradu, gdje će građani imati mogućnost da odlože kabasti otpad iz svojih domaćinstava.

Inače, riječ je o  aktivnostima koje  se realizuju u okviru projekta “Uspostavljanje sistema za održivo upravljanje kabastim otpadom, na teritoriji gradova Užica i Tuzle”(BWL). Realizaciju projekta sufinansira Evropska unija kroz Program prekogranične saradnje Srbija i Bosna i Hercegovina 2014-2020, u okviru instrumenta pretpristupne pomoći (IPA II), pri čemu je ugovorno tijelo Sektor za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava EU (CFCU), Ministarstvo finansija Republike Srbije. Nosilac projekta je Regionalni centar za upravljanje otpadom “Duboko” Užice, a partneri su: JKP “Komunalac” Tuzla i Centar za ekologiju i energiju Tuzla.

Rtvslon.ba/AS info

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

IZDVOJENE VIJESTI