HomeIzdvojenoVokalni ansambl ‘Libero’ trijumfovao na Međunarodnom horskom šampionatu ‘Lege Artis’ u Tuzli

Vokalni ansambl ‘Libero’ trijumfovao na Međunarodnom horskom šampionatu ‘Lege Artis’ u Tuzli

Na IX Međunarodnom horskom šampionatu “Lege Artis” u Tuzli,održanom od 6-8.juna 2024.godine učešće je uzelo preko deset horova iz Slovenije,Hrvatske,Srbije i Bosne i Hercegovine.
U takmičarskom dijelu Vokalni ansambl “Libero” predstavio se sa četiri kompozicije raznolikih žanrova i tako plasirao među najbolje rangirane horove na ovom Šampionatu.
U finalnom takmičenju,rame uz rame sa renomiranim inostranim horovima,VA “Libero” izveo je još dvije kompozicije,te osvojio Prvu nagradu u kategoriji ženskih ansambala/horova i to sa osvojenih visokih 91,67 bodova.
“Mnogo ljubavi prema muzici,neupitnog talenta i vrijednog rada uloženo je u pripreme za ovo takmičenje.Osvojena Prva nagrada ovog Šampionata dokaz je da se naš trud isplatio” navode iz VA”Libero”.
“Ponosan sam na sve članice ansambla “Libero”,a posebno na našu članicu Marcelu Tadić,koja je za svoj izvrstan solo nastup u kompoziciji “Nocturno” osvojila nagradu za najbolje solo izvođenje unutar horske izvedbe” ističe prof.Elvedin Dino Muminović dirigent VA “Libero”.
U sastavu “Libera” na ovom prestižnom takmičenju nastupile su:
Amela Halilović,Mediha Kasapović,Nihada Borogovac,Harijeta Boro-Mišić,Fahrija Hergić,Azra Bešić,Majda Bojagić,Lamija Šabanović,Berina Dahić,Laura Lukić,Ana Grgić,Lejla Džekić,Marcela Tadić i Ajla Muminović.
“Osim osvojenih nagrada naročito nam znači što svaki naš nastup izazove oduševljenje i pozitivne reakcije publike.Sve to nam je podstrek da nastavimo vrijedno raditi i dalje.”
U skorijoj budućnosti VA “Libero” planira odlazak na Međunarodna takmičenja horova u Herceg Novi i Ohrid gdje će,kao i do sada,u najljepšem svjetlu predstaviti naš Grad i našu Bosnu i Hercegovinu.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

IZDVOJENE VIJESTI