HomeTop 7ŽIVINICE: Velika akcija čišćenja elektro otpada!

ŽIVINICE: Velika akcija čišćenja elektro otpada!

Iz svoga stana predaj sve što je radilo na struju ili baterije.

A elektro otpad će sa tvog kućnog praga preuzeti brza pošta.

Usluga je besplatna

Popuni narudžbu ovdje: https://bit.ly/3GjutCz

https://bit.ly/3GjutCz

Ne gomilaj – recikliraj!

Projektna ideja Sakupljanje od vrata do vrata ima za cilj da omogući građanima novu besplatnu uslugu za zbrinjavanje električnog i elektronskog (elektro) otpada sa adrese, kako bi se što veće količine preusmjerile u reciklažni sektor putem ovlaštenog operatera ZEOS eko-sistem d.o.o.

Građani imaju priliku da predaju na zbrinjavanje sve što je radilo na struju ili baterije u toku trajanja projekta, usluga obuhvata predaju veš mašina, šporeta, mašina za sušenje, pranje, malih kućanskih aparata, frižidera, klima, IT opreme, električnih igračaka, opreme za osvjetljenje, plinskih sijalica, alata i različitih električnih instrumenata i sl. Važno je napomenuti da ukoliko se predaju plinske sijalice, iste trebaju biti u kutiji. Također, moramo biti svjesni da je električni i elektronski otpad opasan, te da ga moramo pravilno odlagati i zbrinjavati.

Uslovi korištenja

Minimalna količina za predaju elektroničkog otpada je 5 kg, građanin je dužan da za sitne aparate obezbijedi adektvanu kesu ili paket kako ne bi došlo do rasipanja prilikom transporta, a za velike aparate obezbijeđen je i utovar od strane ZEOS-a.

AS info

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

IZDVOJENE VIJESTI