HomeMagazinReceptiJeste li čuli za ćoravi gulaš? Okus jela koje se jednostavno priprema...

Jeste li čuli za ćoravi gulaš? Okus jela koje se jednostavno priprema će vas oduševiti

Ukoliko ste zaboravili kupiti meso ili ga ne konzumirate, ćoravi gulaš koji se jednostavno priprema će vas oduševiti.

Potrebno vam je: 500 grama krompira, jedna ili dvije paprike, dvije mrke, veća glavica crnog luka, čen bijelog luka, tri – četiri kašike ulja, malo sirćeta, so i biber po želji, jedna ili dvije kašike slatke mljevene paprike, 100 grama nasjeckanog peršuna, lovorov list, decilitar kisele pavlake, sedam decilitara goveđeg temeljca, malo mljevenog kumina, origana i vrhnja.

Priprema jela

U većem loncu zagrijte ulje pa na njemu prepržite crni i bijeli luk narezan na komadiće. Dodajte kockice mrkve, mljevenu papriku pa sve zalijte octom i goveđim temeljcem. Ukoliko ne jede ništa životinjskog porijekla, koristite povrtni temeljac.

Kada temeljac počne vriti, dodajte krumpir narezan na veće kocke. Sve začinite solju, paprom, kuminom, origanom, peršunom i lovorovim listom.

Gulaš kuhajte na laganoj vatri otprilike pola sata. Pred kraj kuhanja dodajte malo vrhnja. Zatim stavite malo origana i poslužite.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

IZDVOJENE VIJESTI