HomeVijestiPoznat identitet svih uhapšenih zbog ubistva 22 civila u Bijeljini tokom rata

Poznat identitet svih uhapšenih zbog ubistva 22 civila u Bijeljini tokom rata

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su jutros uhapsili sedam osoba zbog sumnje da su učestvovali u ubistvu 22 Bošnjaka iz Bijeljine, u septembru 1992. godine.Među uhapšenim su, osim nekadašnjeg komandanta Specijalne brigade policije RS-a Gorana Sarića, i pomoćnik komandira Stanice javne bezbjednosti (SJB) Bijeljina Živan Miljanović, pripadnik Službe državne bezbjednosti (DB) Bijeljina Stevo Bokarić, pripadnici Interventnog voda SJB Jovica Petrović i Mirko Šimić, pripadnici Specijalnog voda Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a, tzv. Pahuljice Ljubo Marković i Slavenko Kočević, piše Detektor.

Oni su osumnjičeni da su učestvovali u brutalnoj egzekuciji 22 člana porodica Sarajlić, Sejmenović i Malagić, među kojima sedmero djece i osam žena. Oni su 25. septembra rano ujutru odvedeni iz porodičnih kuća na obalu Drine u selu Balatun, gdje su upucani i bačeni u rijeku.

Na groblju u Sremskoj Mitrovici 2002. godine pronađeni su posmrtni ostaci 13 tijela, ukopani pod oznakama NN. Do 2011. pronađeno je i sahranjeno 18 stradalih, a četvero se još uvijek vodi kao nestalo.

Istraga u ovom predmetu traje dugo, a prema riječima advokata porodica žrtava Dupka Tomića, mijenjani su tužioci i konačna optužnica je odugovlačena.

Klix / AS info

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

IZDVOJENE VIJESTI