HomeUncategorizedStanje na cestama 03. 12. 2021. u 14 : 50 sati

Stanje na cestama 03. 12. 2021. u 14 : 50 sati

Ponovo je zbog intenzivnih sniježnih padavina obustavljeno saobraćanje za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na putu Sarajevo-Rogatica preko Romanije.

U većem dijelu Bosne i Hercegovine vozi se po mokrom i mjestimično klizavom kolovozu. Na dionicama u višim planinskim predjelima ima ugaženog ili raskvašenog snijega na kolovozu. Skrećemo pažnju na učestale odrone kamenja i zemlje na kolovoz. Apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno, da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na magistralnom putu Kiseljak-Busovača (u mjestu Jehovac) počelo je saobraćanje i putničkih vozila, ali je otežano i usporeno, s obzirom da i dalje ima vode na kolovozu.

Na putu Vrbaška-Draksenić (put koji vodi prema graničnom prelazu Gradina) završen je dio radova i normalizovano je saobraćanje.

Na magistralnom putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog radova u tunelu Skela, na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Konjic-Jablanica-Mostar (tunel Crnaja i dionica od Komadinovog vrela do mosta Begića i Begovića), Blažuj-Gromiljak (Radanovići), Doboj-Gračanica (u Klokotnici), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna.

AS info

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

IZDVOJENE VIJESTI